Tack för mig!



Det känns tråkigt att mitt första inlägg på bloggen ska vara ett avskedsinlägg, men det är ett faktum. Den 26 augusti kl. 20:30 tog min landslagssommar slut med ett gallskrik. Det var fyra minuter kvar i en match som vi vann med 83 p. Onödigt och dumt, men när är det någonsin ett bra tillfälle att skada sig...?

Som jag minns det drivade en luxemburgare mot korgen och när hon gick upp för att lägga i bollen blockade jag skiten ur henne, hon lackade totalt och hoppade in i mig i luften så att jag landade på fotknölen på vänsterfot, med min och hennes tyngd. Det är min recap av händelsen ;P  Det kanske kan spekuleras i hur det gick till men hur som helst var det rätt smärtsamt!

Turligt nog var den inte bruten och jag fick åka hem till Stockholm och bli ompysslad av mamma o pappa. När jag kom hem till min lägenheten stog det en kruka med röda rosor på trappen...tankarna gick runt i huvudet och jag började fundera på vilken av alla beundrare och stalkers jag har som gjort sig besväret att skicka ett blomogram......men det var ingen hemlig beundrare, det var ännu bättre än så..den var skickad från personalen på SBBF. :) Stort tack till er alla!

Så dom senaste dagarna har jag legat på latsidan och tittat på hur min kankle ändrar färg... Idag fick jag göra en mr på foten och underbenet. Efter det hoppade jag på bussen till Norrköping för att vara med på det sista lägret. När vi kom fram ringde jag Dr. Olle Lindström för att få besked. Ledbandet på utsidan av foten är av så jag kunde praktiskt taget satt mig på en buss tillbaka till Stockholm på en gång. Det blir vila i 3-4 veckor så jag missar båda slutspelsmatcherna.

Men jag beslutade mig för att stanna en natt på Scandic, även kallad vårt andra hem, med tjejerna. Kände mig inte redo att säga hejdå på en gång! Kommer sakna er alla sjukt mycket!! Ska hålla händerna för er på lördag, för tummarna ljuger..eller hur Kadidja ;)
Ni är grymma och jag är ert No. 1 fan! Det enda jag önskar mig i födelsedagspresent är en vinst i Holland och en vinst i Stadium Arena nästa onsdag! Kan ni fixa det åt mig?!

Bettan, håll ställningarna på högerflanken...du är grymmast på baklängesjoggen men glöm inte...10 utfallssteg!!!! ;)

Kram till er alla!!!

#13





Talangfull med boll eller en talangfull boll????

Förmiddagen har tillbringats några mil utanför Örebro. Rätttare sagt på Segersjö och årets SM i fälttävlan. Fälttävlan är en anrik idrott där Sverige var som mest dominerande under 50- talet. Tävlingen består av dressyr, banhoppning och fältritt. Hela tävlingen är ett test i hur väl ekipaget, häst och människa, samarbetar. Exempel på detta är lydnad, teknik, uthållighet och hoppstyrka.

Det kvarstår dock två frågor. De för mig ständigt återkommande frågarna gällande ridning: 
vem är viktigast och vem är det egentligen som gör jobbet?

I basket tvingas man ju bland annat samarbeta med en boll. Den relation som uppstår häst och människa emellan, efter år av träning som nästintill gör de två till en, tror jag dock aldrig uppstår mellan boll och människa. 

Som basketspelare har man också möjlighet att kontrollera bollen. Trots att den ibland tycks leva sitt eget liv, framförallt när den befinner sig i vänsterhanden, så måste jag nog erkänna att jag har det fulla ansvaret. Bollens friktion och hårdhet är också något som enkelt kan regleras... En häst är däremot förmodligen något man mer varsamt måste handskas med. Man får ju inte glömma den nog så viktiga aspekten att hästar faktiskt är farliga.

Det allra viktigast och mest krävande arbetet i basket måste med andra ord vara samarbetet lagkamrater emellan. Liksom ridsporten måste basketspelare ta hänsyn till den/de andras känslor och personligheter. Ibland kan någon av de inblandade ha en dålig dag, vilket helt enkelt inte är acceptabelt. Det gäller istället att bita ihop och göra det bästa av situationen, för lagets skull.

Ridning och basket är i slutändan två ganka lika sporter.. Ekipagen ser ganska olika ut, men de är båda upbyggda på reskept och samarbete. Tanken på en hästlös ryttare får mig att skratta, och jag tror ett desarmerat ekipage i ridning är ganksa chanslöst. Men alla rollerna i ett basketlag är också väldigt viktiga. Tolv spelare som alla fyller en extremt viktig roll!

Oj oj oj... Nu är jag helt slut efter att ha funderat så mycket. Tacka vet jag idrott iallafall... I all dess form! Ridning och hundhoppning på förmiddagen. Basket på eftermiddagen. Tjohoo=)


Basketkul

Gårdagens vinst kan inte beskrivas på annat sätt än övertygande. 118- 35 är kanske siffror som inte ska vara möjliga i en landskamp... Men det är viktigt att inte glömma bort att vi har som målsättning att nu närmast gå upp till A- gruppen, och då ska skillnaden vara så här stor! Vi har nu klart och tydligt visat att vi inte har något att göra i B- gruppen.

Utklassningen fick tankarna att flyga tillbaka till sommaren 2007 när vi spelade mot Tjeckien i tre matcher. Vår dåvarande coach Milan Veverkas hade drabbats av hjärtproblem, vilket förmodligen inte blev bättre efter att ha följt den TV- sända matchen ifrån sjukhussängen.

Anna Barthold fick agera coach i 20 minuter innan Peson bokstavligen kom inflygandes. Vi spelade med vår stora lineup, där 186cm höga Kadidja Andersson fick gå som trea och mina då 185cm som tvåa. En hyfsat imponerande storlek på en svensk backcourt! Tjeckien kontrade med att placera ut fyra jättar runt mittcirkeln. Jag matchades upp mot en 193cm lång shoting guard som helt klart tog mig till skolan. Jag visste inte om man skulle skratta eller gråta. Efter två ganska bra minuter så var matchen förlorad. Match två och tre blev var bättre men klasskillnaden var ett faktum. Milan återhämtade sig tack och lov, likaså kom vi över traumat, och sommaren kunde fortsätta.


Det var två år sedan, och mycket har hänt!! Jag skulle mer än gärna ta mig an tjeckerna redan idag i ett försök på revansch. Vi har inte riktigt blivit testade den här sommaren och vi vet egentligen inte hur långt vår yttersta kapacitet sträcker sig. Men snart spelas våra två play off- matcher, sommarens höjdpunkt och det vi har väntat på! Formtoppen smyger runt hörnet och atmosfären i laget blir allt mer laddad. Gårdagens match blir ett perfeft avstamp inför den tio dagars långa perioden som ska sätta punkt för sommaren! Nu väntar bara två dagars hård träning på hemmaplan och en helt ledig helg innan dess.  


Stor kram till världens bästa Pisto och hennes fot. Vi håller alla tummarna för att magnetröntgen kommer gå bra! Ska bli spännande att se om Du tar över ledningen i tävlingen om världens fulaste fötter. Jag har blivit alltför bekväm och tagit segern för givet. Men en fet, blå fot kanske vinner över en avliden tå... Så fort jag får chansen kommer jag dock erbjuda en härlig fotmassage <3


#10


Övertygande seger!

Ibland ser basket såååå lätt ut! Idag var definitivt en sådan dag, eller så är det bara ett faktum att Luxemburg inte var särskillt bra! Vinst idag med 118-35! En match som i praktiken var slut efter cirka 5 minuter, men vi höll konsentrationen uppe och körde vårat race hela vägen, vilket alltså gav en seger med 83p....INTE ILLA! och på något sätt känns de som att de måste vara den största segern i Svensk baskets historia! I alla fall om man räknar i landskamps sammanhang! Bra Jobbat Brudar!

Matchen slutade dock inte lika roligt, Nina trampade snett och jag måste erkänna att jag faktiskt trodde att den var bruten, men vi kan alla dra en lättande suck, för jag fick precis ett sms från Bettan där det står att Ninas fot INTE är bruten! Wiiieee! Skönt att höra! "Tack Gode Gud" signerat Bettan!

Nu är alla tjejer tillbaka i sina respektive hem för 4 dagars egenträning och vila innan det återigen drar ihop sig, men då för tuffare matcher som vi alla ser fram emot!

Vill också säga tack till den publik som var och kollade i Norrköping denna kväll!  Tack för ert stöd trots den ojämna matchen och vi hoppas att ni kommer tillbaka till den 9:onde september för det är då det gäller!  

Hey Baberiba!
#9

Inför matchen imorn mot Luxemburg!



Litet klipp inför matchen imorn! Hoppas på att vi får samma stöd från publiken som förra matchen!

Heja Sverige!

#9

Tillbaka i Norrköping!

Nu är vi efter 1/2 dag ledigt tillbaka i Norrköping där vi förbereder oss inför kommande matcher,, först på listan står Luxemburg och sedan väntar antingen Holland eller Irland,, det avgörs troligen på Lördag då dom 2 lagen möts om 2a platsen i andra gruppen och alltså blir dom vi möter i extra kvalet 5 och 9 September,, mycket spännande att se vilka det blir men egentligen spelar det ingen större roll för oss eftersom vi kommer slå dom oavsett vilka det blir =)

Men idag har vi i alla fall haft en bra teknik träningen och lite fys i form av löpning och lite ben styrka,, vi var inte så många som körde idag för vi har några skade problem men det ska nog lösa sig till matchen på onsdag!
By the way så var jag Elin Aili och Lollo på bio idag efter träningen och såg Linje 123 Kapad,, den var helt okej inte en av dom bättre filmerna jag sett men helt okej ändå,,  efter bion såg vi denhär affischen inför kommande filmer och alla tyckte den såg så gullig ut =)  det kanske blir nästa film man ser på bio vem vet... 

 

Men nu är det läggdags innan klockan blir alldeles för mycket!!

#6


Hem ljuva hem!

Ett oskyldigt Tax free besok och lunch pa flygplatsen. Nu ar vi antligen redo att aka hem! Yes. Hela 22 timmar far vi pa oss att tvatta och packa om. Redan imorgon aker vi till harliga Norrkoping! 





Vinst med 37 poäng mot Estland

Idag blev det en förkrossande seger mot Estland med hela 37 poäng! Grymt skönt men det känns ändå som att vi har mycket mer att ge och att vi inte gjorde någon topp match. Vi började lite svagt men jobbade oss in i matchen och drog ifrån lite i andra perioden så vi hade en betryggande ledning i halvtid,, sen i 3e perioden gjorde vi ett ryck och drog iväg ännu mer och så förblev det hela matchen.. Chioma Nnamaka storspelade och gjorde 20 poöng och tog 6 returer och satte 4/4 3or och 4/5 2or grymt bra sen gjorde Katarina Andersson också en kanon match med 17 poäng och 7 returer och satte 7/8 från golvet.

Den allmänna känslan hos alla tjejerna i laget är att man känner sig lite seg, tung och nertränad men så ska vi tydligen känna enligt Sjukgymnast/fystränare Jörgen sandberg som kört hårt med oss hela sommaren.. men om några veckor när vi ska spela dom extra EM kval matcherna ska alla känna sig lätta och smidiga och vara i sina livs formar och då kommer vi ha så mycket mer att ge! Vi kommer flyga fram på planen som värsta gasellerna  =)

Hörs senare för nu blir det filmkväll här på hotellet i Tallin

Ciao #6  

Match nr:2!

Idag kl. 17.00 smäller det igen! Då möter vi Estland här i Tallin! En match som vi på förhand är favoriter till att vinna, men som med säkerhet kommer att bli en riktig "gris match" signerat coach Lars Johansson!

Vi har tidigare under dagen haft ett skottpass, där kanske inte allt för många skott gick som vi ville! Men så kan det vara ibland! Vi har precis ätit en god pasta lunch här på hotellet som faktiskt har bjudit på mat mycket över förväntan! Ett stort plus till Estland!

Men nu är det dags för lite vila, sen ska matchdräkten på, skorna knytas, match spelas och ett rosa protokoll tas med hem =)

#9


Bildserie


Videoblogg!


Nu kan Ni även följa oss i bild! Allt för att komma åt de yngre läsarna=)
Vi är ni i Tallin och har hunnit med att vila flera timmar, ätit lunch och dessutom haft inviduella samtal med Coach Johansson och fys- Jörgen. Kvällens träning var helt okej och det var skönt att få springa av sig resan även fast resan hit har varit ovanligtvis kort och smidig. Det kan helt enkelt inte vara meningen för oss människor att flyga för man blir alltid så dåsig och seg. Å andra sidan var vi ju uppe klockan 06:00 imorse och det hör ju inte heller till vanligheterna....  

Matchen imorgon spelas klockan 16:00 svensk tid! Men vi hinner nog med ett litet matchsnack här innan det.

4 dar och 4 nätter!

Inom loppet av fyra dagar har jag fått äran att träna med fyra olika lag!

Dag 1- Norrköping Dolphins
Min gamla modersklubb och laget i mitt hjärta! Jag fostrades av Johan Korken Lind, den gamle gaphalsen. Allt han kan, kan jag=) Nuförtiden coachas laget av Paul Burke. Det var sex dolphinsspelare på träningen och fyra gästspelare. Glädjande nog var en av dom min gamla lagkamrat Ifeanyi Nnamaka. I år är dom ett ungt lag med talanger som Hayet Nefatti och Tanya Massamba.

Träningen bestod av det mesta; teknik, skottövningar, 5-5 och 1-1. Paul verkar vara en bra coach som gav mig några bra råd under träningens gång. Jag uppskattar när människor visar intresse och engagemang i hopp om att hjälpa till och förbättra spelare. Varken jag eller någon annan kommer någonsin bli fullärd! Tempot på övningarna och matchspelet var lägre än jag är van vid men det berodde säkert på att det saknades många spelare, framförallt någon äldre som sätter fart på träningarna.

Dag 2- Solna Vikings
Mitt ex. Solna och jag skildes på ett fint sätt utan några hard feelings. Ibland måste man helt enkelt bara gå skilda vägar. Chansen att jag kommer tillbaks till Sverige och spelar basket är stor, och då skulle Solna mycket väl vara ett alternativ! För det är ju alltid roligt att vinnna=)

Östeuropeisk basket är länge varit dominerande i europamästerskapen och Jurgita har själv en fin meritlista med det Litauiska landslaget. Hon är ytterst välskolad och det känns inspirerande att få ta del av något som hon själv kanske har fått uppleva för flera hundra år sedan. Som nämnt tidigare så hade Solna ett  tugnt pass dagen innan så dagens träning var lugnare. Träningen var välgenomförd och jag fick öva på lite av varje.

Dag 3- 08 stckholm HR
Fryshuset, kreativitetens näste där unga människor skapar musik, dans, film. Och likaså platsen där Härdans innovatiova övningar föds. Efter att ha spelat basket i över tio år är det ganska sällan jag får uppleva "nya" övningar. Men Härdan slutar aldrig överraska! Dagens träning innehöll både rockringar och pilatesboll. Under ledning av Härdan och Viktor Bengtsson hade jag en riktigt rolig träning där jag fick öva mycket teknik och realistiska matchavslut. Bra jobbat!

Landslags- Nina gjorde ett bra jobb i motståndarlaget under 3- 3spelet och deltog en aning i den överrskande vinsten. Stor eloge till hela svarta laget som lyckades vända fyra poängs underläge till 7-4.

Dag 4- Landslagetet
Sedan 15års ålder har jag spelat i landslaget. Jag har varit med hela vägen från kadettlandslag till seniorlandslaget. Och jag har alltid älskat det! Jag har alltid haft väldigt bra vänner i landslaget och Per Källman har med åren blivit en väldigt viktig fadersgestalt för mig under sommarens brist på min egen far. Somrarna har fyllts med läger på läger och jag skulle inte ens kunna föreställa mig en sommar utan landslagsspel..

Nivån idag är högre än någonsin i det svenska damlandslaget! Konkurrensen och motivationen är bättre än på länge och personligen tycker jag verkligen att varje träning ger mig chansen att bli en bättre spelare!

Som sig bör, visade det sig att landslagsträningen tar förstaplatsen. Jag har inte rätten att dömma de andra lagen eftersom jag endast gästtränat ett pass med varje lag och inte på något sätt har tagit del av den "stora bilden". Men alla träningar har varit bra. Den största skillnaden på bra och mindre bra lags träningar och förmodligen tempot. Att alltid springa full fart på vingen och alltid se till att öka farten vid varje riktninghetsförändring, hur tråkig övning det än är. Det är nog det enda tips jag har att ge=)

Grattis herrlandslaget till segern igår!
#10


Mot nya mål

Nu har vi fått några sköna men inte direkt lata dagara hemma att återhämta oss på innan turnen fotsätter och denna gång drar vi till Estland och närmare bestämmt Tallin för våran andra EM kval match =) Men först imorgon torsdag blir det 2 hårda träningspass i fryshuset innan vi på fredag morgon beger vi oss mot arlanda och våran resa mot Tallin tar fart! Vi har närmare bestämmt haft 4 dagar hemma vilket har varit helt underbart men dom har bestått av hård träning även dom då sjukgymnast Jörgen har lagt upp träningsprogram åt oss alla! Men även om vi kört på hårt är det alltid skönt att få komma hem och slappna av lite och träffa familj, vänner och eventuellt pojkvänner för det är alltid en speciell känsla att få vara hemma, även om det bara är för några få dagar så får man lite extra energi på nått sätt!!

Men under dessa dagar har jag (Frida. E) Elin och Louice hunnit få en lite matgenomgång och lite kostrådgivning av SOKs kostrådgivare Phoung Pihlträd.. en mycket trevlig och glad tjej som hade mycket bra saker att bidra med,, många nya, spännande och goda recept som vi nu får testa på att laga i våra respektive hemstäder i Frankrike Spanien och Ryssland. Jätteroligt med lite ny inspiration och nya saker att göra!!

Men nu måste man försöka få lite sömn innan klockan ringer och det är dags att åka till fryshuset för träning,,  mycket viktigt med sömn nu när man är mitt under en kval period och det är matcher och träningar hela tiden!!

Ha de gött!!

# 6 (Frida E)

KoS

Stockholmsturnén fortskrider! Idag väntar träning med 08 Stockholm HR. Bäst man slänger alla fördommar, slutar vuxenmobba Nina Risto och tar sit ansvar som vuxen förebild. Alla klubbar borde syssla med så fina saker som mänskliga rättigheter.


Träningen med Vikingarna igår var helt okej och rolig. Tyvärr missade jag det välomtalade träningspasset dagen innan då Jurgita visade sig vara smått besatt av att slajda, vilket är helt okej såhär under försäsongen! Men lite knasigt hur före detta spelare får en helt ny bild av sporten när de övergår till att bli coacher. Jurgita har enligt min åsikt varit för smart och rutinerad för att någonsin behöva slajda. Mej oj gott folk, om Ni visste vilken fin form och snabba fötter den kvinnan har när hon vill! Mina två år i Solna har kryddats med härliga 1- 1 fejder där varken Jurgita eller jag har vikt ner oss en tum. Hennes fantastiska hoppskott är ett vedertaget begrepp, och när hennes litauiska händer är överallt och hennes omplåstrade fötter alltid lyckas håll sig framför mig är det inte mycket att göra. Sammanfattningsvis kan man säga att det kändes väldigt tryggt att springa flätan med mina gamle lagkamkamrater.


Alldeles snart är det dags för Härdan att visa upp sina ledaregenskaper. Som ensam domare i Kampen Om Stockholm väntar jag mig ett bra pass. Eventuell vinnare presenteras senare. Efter träningen bär det av hem till Norrköping igen för man vill ju inte missa herrarnas match mot Slovakien! Dessutom måste jag packa väskan till Estland. Tjohoo!


Ciao for so long

#10


Tack Tina- fina och Johan för bed n' breakfast! Jag beslutade mig efter mycket om och men för att lämna kvar det fina nattlinne. Tänkte att Johans mormors mormor kanske ville ha tillbaks det någon dag.


Basket.

Basket, eller korgboll, uppfanns 1891 av en kanadensisk tränare. Idag har sporten spridit sig utöver hela världen och har utvecklas till världens mest utmanande och mest underhållande sport. De fysiska kraven är oendliga: spänst, explosivitet, uthållning, styrka, smidighet. Listan kan göras lång. Fokus kan inte bara ligga på att springa så fort vi kan, utan vi måste samtidigt hantera en randig boll! Och som om inte det skulle vara nog; detta måste göras med händerna! Det slutgiltliga målet är att skjuta bollen i en ring som sitter på 305cm höjd, ibland även från långt avstånd.
 
När man konstaterat detta är det kanske inte så konstigt att basketspelare automatiskt förknippas med en särskilt attityd. Det vi gör är trots allt VÄLDIGT avancerat! Mode, musik och levnadssätt inspireras fortfarande mycket av USA. Prov på detta visas i dagens outfit nedan=)
 

Dagens outfit 2Dagens outfit 1
Idag blir det träning med Solna. Flykten från Norrköping har gjort mig avslappnad och jag känner mig hemma bara av att vara borta och i närheten av Jossan. Ska bli spännnande att få underkasta sig coachduon Kausite/ Näsström..

Stay kool
#10

Life on the road....

Tristess upplevs vid avsaknad av stimulans.
Varken mina föräldrar(som snabbt börjar gå mig på nerverna!), min nya dator eller TV- serien Fringe kan tillfredställa denna saknad av stimulans! Kan det vara frånvaron av lagkamraterna och möjligheten att diskutera allting mellan himmel och jord? Möjligheten att få elva olika, men alla lika viktiga, synvinklar på såväl problemlösningar som oviktiga funderingar? Förmodligen...  

Redan några timmar efter gårdagens match skickades ett ambitiöst träningsprogram ut till alla i laget. Himla skönt kan man tycka, ty utan träningsprogram skulle vi förmodligen alla gå under av hjälplöshet i den stora världen. Vi har nog alla tappat förmågan att själva planera våra träningar och möjligheten att fylla dagarna med så kallade "vanliga" aktiviteter känns som något gammalt grått barndomsminne.

Sommarens hårda träning har därtill gjort oss alla grovt beroende av den livsfarliga "drogen" endorfin. De inte så talrika vilodagarna känns mest skrämmande och istället för att kroppen tackar och tar emot svarar den med att bli ännu stelare än tidigare och smärtan och träningsvärken hinner dessutom ikapp lagom till den sömnlösa natten. Tack vet jag de åtta- två minuters intervallerna vi hade på schemat idag!  

Men så sitter man här. Uttråkad och ensam. Längtandes efter tidiga mornar, stenhårda träningspass och ytterligare en blånagel. Skönt att det är läger snart igen!
#10

Inte vackert, men en vinst är alltid en vinst!

Igår var det match och slutresultatet visade trots att vi spelade under all kritik att vi var det betydligt bättre laget! Vinst med 17 poäng!!!!  
Statistik från matchen : http://www.eurobasketwomen2009.com/en/cid_X6FnqP4DGbURoW6MX7dzD2.gameID_6343-B-11-6.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2009.roundID_6343.teamID_.html#{D7125007-6636-4115-849A-9ED354162640}

Vi kom ut taggade till 100% och var inställda på en hård och tuff match, vilket det också blev! Många hårda smällar fick vi av Portugal men vi kämpade och försökte hålla både spelet och humöret uppe. Sakta och säkert drog en svag frustration ut över laget och vi missade många enkla skott och layups. I halvtid pratade vi om att vi måste, måste, måste springa på dom!!! Vilket vi gick ut och förbättrade i andra halvlek, framför allt genom Frida Eldebrink som visade vägen i vårt anfallsspel. Vi bevisade för oss själva att om vi spelar bra försvar så kan vi faktiskt vinna matcher trots att vi spelar uselt i anfall! Vilket är bra att veta inför kommande matcher här i kvalomgången!

Nu kommer några viktiga dagar, där det gäller att ladda upp tills nästa match som blir Estland på bortaplan! Vi är förstås favoriter i den matchen också, men någon underskattning kommer det inte på tal om! Samling igen på Torsdag med träningar i Fryshuset, avresa på Fredag och match på Lördag! Kan inte bli bättre!

Det var allt för denna dag!

Hey Baberiba då!
Elin

Vinst!!!!

Det var något trevande första 20 minuter i den första EM- kvalsmatchens mot Portugal igår. En första halvlek som ur åskådarnas perspektiv måste varit ganska ointressant rent poängmässigt med fjuttiga 21- 20 i halvtidspausen. Andra halvlek blev dock mer fartfylld med lite bättre och avslappnat spel från vår sida! En bra fjärdeperiod satte punkt för matchen även fast det aldrig riktigt kändes som om matchen var i fara. Slutresultatet kunde skrivas 67- 50 till vår favör. Tur för oss alla att Frida lyckades sätta några snygga korgar=)

Vi är med andra ord fortfarande obesegrade! =) Grattis Lasse och Härdan (Anders?) till Er första tvåpoängare och grattis oss till en planenlig seger!

Stämningen i Stadium var fin och på läktarna satt 661 basketintresserade personer. Hoppas på lika stort engagemang till matchen mot Luxemburg den 26:e.  

Ps: Stort tack till Eivind Möstl, även känd som Ervind Höns, och de gulklädda KFUM Central som så troget i amerikansk anda satt och viftade med uppblåsbara trummpinnar hela matchen!

Grattis också till Chioma till segern i den interna tävlingen=) Du slog mig knappt på mållinjen....
#10


Lite bilder på laget...


Dagen med stort D

Nu är sista träningen innan första matchen avklarad =) stämningen i laget känns jättebra och alla är riktigt taggade och laddade inför matchen!! Träningen imorse var bra kanske inte en av våra bästa under sommaren men det såg ändå bra ut som coach Lasse sa! Det var en lugn träning med mycket skott i alla dess former och lite lugnt spel,, alla i laget är hela och kommer till start i matchen! Katarina Andersson har varit lite småsjuk under veckan och stått över några träningar men hon känner sig mycket bättre nu så det känns bra sen så har elin lite problem med en blödning i benhinnan men det ska inte hindra henne från att spela i matchen.. sen har vi alla lite småskavanker hit och dit men så är det alltid när man vart på läger hela sommaren och det hör faktiskt till på nått sätt.. 

Alla är väldigt förväntansfulla inför matchen och vad som komma skall... nedräkningen har börjat och nu är det bara 3 tim och 30 min kvar till match start... men först blir det lite lunch och en liten power nap innan det är dags att ladda upp inför matchen =) ska bli så otroligt roligt att spela och vi hoppas på mycket publik i Stadium Arena ikväll...
Match start klockan 16.00 så be there för det kommer bjudas på högklassig basket av värdsklass!!

Som Bettis sa... Be there and wear bananas!!

# 6


Dan före dan!!

"Kanske tidernas bästa landslag" ,citerat från SVT Sporten 3/8 har som målsättning att 2012 delta i OS i London! Målet är dock en lång väg att vandra med flera delmål. Närmast behöver vi ta oss vidare som etta eller två i gruppen för att därefter möta ett lag från den andra gruppen i två matcher. En vinst där skulle betyda avencemang till A- gruppen! Nästa sommar skulle fyllas med kvalmatcher till EM slutspel. Väl under EM krävs en femteplats eller eventuellt en åttendeplats för att få chans att slutgiltligen få vara med i OS!!!

I fortsättningen ska det här bli The Place To Be och platsen där Du verkligen får veta vad vi tycker och känner, hur träningarna går, vilka vi är och hur man skapar ett framgångsrikt landslag!  

Den långa vandringen börjar redan imorgon med match mot Portugal. I Norrköpings nya stolthet Stadium Arena drabbar vi samman med vår grupps förmodlligen starkaste motståndare. Förra sommaren vann vi med 22 poäng i ett soligt Portugal. En vínst imorgon skulle NÄSTAN betyda gruppseger...... Fast så får man såklart inte tänka och än mindre skriva=) Som Coach Johansson brukar säga finns det inget värre sätt att förlora på som av underskattning..

Med nymålade naglar (blå såklart), tre helt okej träningspass i benen och med drömmar om EM är det dags för sömn på hotellrum 209 på Scandic i Norrköping. Den sedvanliga behandlingen av sjukgymnasternas sjukgymnast J. Sandberg av Jossans hälsena/fot har ägt rum och nu väntar bara en oändlig väntan på sommarens första viktiga match! 

Alltså, 16:00 i Stadium Arena! Be there and wear bananas=)
#10


RSS 2.0